Fibromyalgie

Ook wel wekedelen reuma genoemd. Je hebt last van chronische pijn in je spieren en je bindweefsel. Heel lastig voor je omgeving, maar de ene dag heb je meer last van klachten dan de andere dag. Veel gehoorde klachten naast de chronische pijn zijn de vermoeidheid, slecht kunnen slapen, stemmingswisselingen en stijfheid. Juist omdat het niet zichtbaar is, en zelfs lichamelijk er niks te vinden is, wordt vaak pas heel laat de diagnose gesteld. 

De oorzaak is nog onbekend. Therapie is dan ook veelal gericht op het bestrijden van de verschijnselen. 
Mogelijk zou fibromyalgie een relatie met de aansturing vanuit de hersenen hebben. Het is niet duidelijk of dit de oorzaak of het gevolg is bij mensen met fibromyalgie. 
Er gaat iets niet fijn met de prikkelverwerking. Dat is de ervaring van veel mensen die ik in de praktijk zie. 

Ik kijk naar jou als persoon naar je klachten. Zoals Paracelsus, een middeleeuwse arts, al zei, behandel de zieke mens en niet de ziekte. Hiermee zijn mijn behandelingen dan ook prima aanvullend te doen op je huidige behandelingen.

Ik help je om je zelfherstellende vermogen die je hebt, te maximaliseren zodat je beter in je vel komt te zitten. Weet dat de pijnsensatie af kan nemen of zelfs kan verdwijnen. 
Afhankelijk van de intensiteit van je klachten merk je met 2 tot 6 behandelingen al het effect.