Reflexzonetherapie

Reflex wil zeggen ‘een onwillekeurige reactie op een prikkel.’ Reflexzonetherapie is er op gericht een gerichte prikkel te geven via een zone op handen, voeten of oren die corresponderen met een orgaanstelsel en delen van het lichaam. Door het masseren van deze reflexzones, wordt het lichaam er toe aangezet om optimaler te functioneren.
Doordat er een hoge mate van ontspanning optreedt, wordt de druk op zenuwen en vaten afgenomen. Doorbloeding kan hierdoor verbeteren waardoor klachten verlicht worden of zelfs verdwijnen.

Reflexzonetherapie is geschikt voor zowel baby’s, kinderen als volwassenen. Het wordt veelal ook preventief ingezet. Tijdens deze behandelingen wordt het bewustzijn van de eigen gezondheid en de mogelijkheden om zo gezond mogelijk te blijven, verhoogd.

Waar veel mensen baat bij hebben:

  • chronische aandoeningen zoals chronische vermoeidheid, fibromyalgie, reumatische aandoeningen, luchtwegproblemen
  • moeite met slapen
  • (chronische) darmklachten
  • huidproblemen
  • stress gerelateerde klachten
  • weinig energie
  • Hoofd-, rug-, nek-, schouderklachten (ook hernia, beenlengteverschil, bekkenbodemproblemen)
  • ter ondersteuning bij chemotherapie (ook aan huis in de regio Rotterdam)
  • bij herstel na operaties

Voor particulieren is het mogelijk een afspraak te maken in de praktijk aan de Peppelweg 38 in Rotterdam. Mensen die slecht ter been zijn en in deze regio wonen, bezoek ik ook aan huis. In dat geval neem ik mijn behandelstoel mee aan huis. Hiervoor kunnen voorrijkosten in rekening gebracht worden. Bij de meeste zorgverzekeraars worden de behandelingen vanuit de aanvullende verzekering deels of geheel vergoed.

Voor bedrijven is het mogelijk om medewerkers op deze manier te ondersteunen in hun vitaliteit. Hiervoor maken we een plan op maat. 

“Voetreflextherapie bij Elvire heeft mij geholpen om beter met mijn pijn om te gaan. Wanneer het weer omslaat kan ik er nog veel last van hebben. Na een of twee behandelingen bij Elvire ben ik weer een tijd geholpen.’

‘Ik kon al langer niet goed slapen en dit had een enorme impact op mijn gezinsleven. Nu zijn de behandelingen enorm ontspannend. Elvire heeft me ook inzichten gegeven hoe ik me beter kan ontspannen. Nu slaap ik weer lekker door.’

‘Zeker in de herfstperiode heb ik meer last van stemmingswisselingen. Na de voetreflex bij Elvire kan ik ook in de herfst het zonnetje zien schijnen.’