Over mij

Hallo, ik ben Elvire en ik help je om weer lekker in je vel te komen.

Ik help mensen door met oude en vaak vergeten natuurlijke behandelingen zodat pijnklachten verminderen en bewegingsmogelijkheden weer terugkomen. Oftewel, ik help je om weer lekker in je vel te komen.

Mijn eigen levenservaringen en mijn kennis en ervaring vanuit de westerse natuurgeneeskunde zijn mijn tools om je hierin te helpen.

Waar ik heel blij van wordt is dat we altijd zoeken naar de beste balans. Zowel geestelijk, emotioneel als lichamelijk. Dit noem ik ook wel het zelfherstellende vermogen.

In 2013 ben ik afgestudeerd als natuurgeneeskundig therapeut aan de Hogeschool voor Natuurlijke Gezondheid in Meppel. Mijn passie voor voetreflexologie en baunscheidt therapie heb ik in dit laatste afstudeerjaar samengegoten in een onderzoek bij chronische nek- schouderklachten.

De jaren erna heb ik me verdiept in het thema verslavingsgevoeligheid. Wat beweegt de mens om, terwijl je weet dat iets niet goed is, het toch te doen. Dat herkende ik natuurlijk in mezelf. Allereerst ben ik ooit een roker geweest en ben daarmee gestopt toen ik op reis ging in 2004 naar Centraal Amerika. Maar ik herken dit ook in andere vormen.

Veranderprocessen, dat is waar ik me dan ook vooral mee bezig houdt. 

Sinds een paar jaar geef ik stoppen met roken begeleiding volgens het ‘Rookvrij! Ook jij?’ voor Sinefuma. Zowel als groepstrainer als telefonische coaching maar ook in mijn praktijk kan ik je op verschillende manieren adviseren.

Ik maak in de praktijk veel gebruik van motiverende gespreksvoering en narrative coaching.
In veranderprocessen zijn ook trajecten mogelijk. Dit is altijd op maat afgestemd. Dit wordt in sommige gevallen door een werkgever vergoed, soms via een potje bij de gemeente op verzoek van je huisarts. Ik denk hierin graag mee naar de mogelijkheden.