Minder ziekteverzuim door meer kennis?

Het is gebleken uit onderzoek in 2016 dat ziekteverzuim onder vrouwen boven de 45 jaar veelal komt vanuit onbegrepen en niet herkende overgangsverschijnselen. Nadat in een zorginstelling een onderzoek is gedaan is het ziekteverzuim in deze instelling met 35% is gedaald. Zij hebben 600 medewerkers, zowel mannen als vrouwen, op cursus te gestuurd om meer kennis te krijgen over de overgang. Men herkende gemakkelijker dat klachten die ze hadden of hun collega’s hadden, bij de overgang horen. Hier kan vaak heel goed wat aan gedaan worden. Ik geef onder andere voor Biohorma, ook wel bekend als A.Vogel, hier workshops over. Deze workshops bied ik ook aan bedrijven zodat medewerkers meer bekendheid hebben met overgangsverschijnselen.

De overgang kent 3 fasen. De perimenopauze, menopauze en de postmenopauze. De perimenopauze begint vaak al op een leeftijd van rond de 40 jaar. Dit is bij veel mensen niet bekend. En wordt dan ook niet herkend. In de workshop die ik aanbied zet ik de verschillen uiteen. Ik doe dit vooral op een interactieve manier omdat ik er vanuit ga dat er in groepen ook eigen kennis en ervaring ligt die graag gedeeld wordt. Op die manier is er directe betrokkenheid, ook bij mannen. Ligt de kennis en ervaring er nog niet, dan is deze kennis na het volgen van de workshop wel aanwezig.

 

Een interactieve workshop voor een groep van maximaal 30 personen duurt 90 minuten.

Na deze workshop kunnen medewerkers herkennen welke verschijnselen bij welke overgangsperiode hoort. En wat ze hier tegen kunnen doen.

Voor medewerkers die hier behoefte aan hebben is het mogelijk een vervolgworkshop te volgen op het gebied van voeding.
Tijdens 
deze workshop gaan we dieper in op de overgangsverschijnselen, waar deze vandaan komen en wat ze met voeding anders kunnen doen om hier minder last van te hebben. Dit verhoogt tevens de algemene vitaliteit van medewerkers.

Heeft u interesse in deze workshop en wilt u een offerte? Neem dan contact met mij op. Samen bekijken we of er nog aanvullingen voor uw bedrijf nodig zijn binnen de bestaande workshop. Op deze manier kan ik deze altijd op maat aanbieden.