Groene kool met kikkererwten

Het groene kooltje, wat ziet ie er toch mooi uit
Bijna te mooi om op te eten….maar ik stel voor dat je dat tóch doet in plaats van hem aan de kant te leggen omdat je eigenlijk niet goed weet hoe je deze moet klaarmaken

Kijk, heel gemakkelijk….

Je snijd de kool in reepjes…..knoflookteentje snijd je in miniblokjes en kneus je iets met je mes

Roerbak deze in 1 liedje van de radio en giet hier een scheutje ketjap in en een beetje water
Lekker voor 6 liedjes op de radio laten stoven (tenzij ze er teveel doorheen kletsen, dan 4 tot 5 liedjes)

Kikkererwten zijn natuurlijk op hun lekkerst wanneer je deze zelf een dag van tevoren hebt laten wellen, af te gieten de volgende dag en in vers water gaargekookt te hebben. Maar voor de snelklaarvariant kan je ook een potje uit de natuurvoedingswinkel halen.

De kikkererwten schoonspoelen en deze bij het stoofje scheppen
Theelepeltje kurkuma (geelwortel) erbij en de zwarte pepermolen hier even overheen draaien

Heb je een biologisch sinaasappeltje liggen? Beetje rasp van de sinaasappel erdoor geeft het net een extra bijzonder smaakje

Lekker met basmati rijst en een stukje vis