Bloemetjesboter

Wat maak jij voor lekkere dingen met eetbare bloemen?

Ik ontdekte dat je van vlierbloesem een lekkere bloemetjesboter kan maken. In de periode van eind mei tot begin juli bloeit in bosrijk gebied de vlier. Ook wel de Sambucus (bes) nigra (zwart) genoemd.

Wat ik zelf doe is een pakje roomboter op kamertemperatuur laten komen. Deze word dan lekker smeerbaar en dit is weer gemakkelijk om de bloesem erdoor te mengen.

Wanneer je meer soorten eetbare bloemen hebt zoals komkommerkruid, Oost-Indische kers, viooltjes enzovoort, kan je deze natuurlijk ook gebruiken in je bloemetjesboter. Even uurtje in een bak met water laten staan zodat de beestjes eruit kruipen.

Alle bloemetjes van de steeltjes ontdoen en de bloemetjes door je boter mengen. Heerlijk bij een gezellige picknick of aan een ontbijt-, lunchtafel.

Zelf eet ik hier heel graag speltbrood bij die nét afgebakken is…..zooooo lekker