Baunscheidt

Baunscheidtieren is een natuurgeneeskundige methode voor het activeren probleemzones via de huid. Deze methode kan voor bijna alle spier- en gewrichtsklachten ingezet worden. Vooral bij reumatische aandoeningen maar ook bijvoorbeeld bij hormonale klachten zoals menstruatie, zwanger willen worden en overgangsklachten. 

De huid bewerk ik met behulp van een Baunscheidt apparaat en Baunscheidt olie. Deze olie is een mengsel van verschillende etherische oliën die een reactie geeft. De opgewekte reactie stimuleert het zelfherstellende vermogen van het lichaam. De circulatie van bloed en lymfe wordt gestimuleerd en giftige stoffen kunnen worden verwijderd uit het lichaam.

Vaak heb je al met een paar behandelingen verlichting van je klachten. Wil je weten of Baunscheidt een therapievorm is die voor jouw klachten geschikt is? In een intake-gesprek kijk ik graag naar de mogelijkheden. 

Opmerkingen van klanten:
‘Als jaren heb ik menstruatiepijn. Al na 3 behandelingen merkte ik een reactie en heb ik nadien geen pijn meer gehad’

‘Ik liep al een jaar lang met een pijn in mijn schouder en kon mijn arm niet meer omhoog krijgen. Fysiotherapie gehad en de huisarts bood een prik aan. Dat wilde ik niet. Elvire bood baunscheidt aan. Ik kon al snel weer mijn arm omhoog krijgen zonder dat deze pijn deed’

‘Sinds 2012 heb ik last van hooikoorts. Ik loop dan het hele voorjaar met rode ogen en een snotterneus. Nu merk ik nog wel dat het voorjaar wordt, maar ik kan gelukkig weer vrij ademen en heb niet meer van die rode ogen’