Bach Bloesems

In het Bach remedie systeem zijn 38 verschillende remedies. In de jaren 1920 en 1930 heeft dr. Edward Bach deze allemaal ontdekt. Hij was een bekende bacterioloog, arts en patholoog.

Elk middel is gelinkt met een fundamentele menselijke emotie. Mimulus is bijvoorbeeld de remedie voor wanneer  we angstig of bang zijn voor een specifieke situatie. Mimulus helpt ons om onze angst te overwinnen en deze met moed onder ogen te zien.

Dr. Bach heeft de remedies zodanig ingedeeld dat deze voor iedereen toegankelijk zijn. Iedereen kan leren deze te gebruiken.

De meeste remedies worden in vloeibare vorm verkocht. Het idee is dat je de remedies die je nodig hebt , mengt in een mengflesje. Zo stel je een mix samen die past bij jouw huidige emotionele situatie. Dr. Bach was er van overtuigd dat wanneer we op emotioneel vlak genezen, dit gevolgen heeft op meer niveau’s. Hierdoor ontstaat een gezond emotioneel leven en een evenwichtige persoonlijkheid waardoor uw lichaam in staat gesteld wordt om zijn eigen natuurlijke gezondheidstoestand te vinden. Vanuit de natuurgeneeskunde spreken we dan van het zelfherstellende vermogen die optimaal wordt aangesproken.

Ik heb ruime ervaring met het gebruik van deze 38 verschillende remedies. Vanuit mijn manier van luisteren naar je verhaal, stel ik samen met je de remedies samen.